//Little Miyu//
Welcome !

@ SPM STUDENt @
Ya Allah Ya Tuhanku, Kau berikanlah kemudahan dan ketenangan kepada Nur Syamimi binti Nor' Azmi yang bakal menjawab peperiksaan SPM pada tahun 2013. Kau berikanlah dia kejayaan 9A dalam SPM tahun 2013. Semoga dia tidak menghampakan kedua ibu bapanya. Sesungguhnya Kau sahaja yang maha mengetahui, penyayang, pengasih dan maha mengasihani.
Amin amin ya rabbal 'alamin.

let me speak





Diary About Links

Ahlan wa sahlan to my blog :)
Assalamualaikum. You landed at nsyamMie official blog and you probably know that already.



BANNER

Wanna exchange banner? Go to my LINKS :)

Tagboard !

hover the image


Followers !

Follow me



Twitter !

mention me



Thank You !

I really aprreciate it





ASSALAMUALAIKUM and salam johor !  

Fuuhh penat berjalan 2-3 hari ni kat Johor. Agak memuaskan la kot kat Johor ni. Cuma yang tak bestnya kereta sempit dengan duduk 4 orang kat belakang. Bayangkan la dari Selangor ke Johor dengan sesak kat belakang tu mak aii memey kebas kaki ku ni. Selamat kocek molek je haha.

Naik-naik kereta je memang mi tidur je la kan sebab tak nak la gaduh-gaduh dalam ketera. Sempit =__='' Sampai je kat Johor tu kita orang singgah kat JPO. Grrr JPO ni memang tak sesuai langsung untuk orang yang tak ada duit macam mi ni haha. Mahal gila. Bila ada diskaun tu murah la. Tapi tau-tau la kan sekarang ni musim cuti memang ramai gila manusia kat sana tu. Tambah lagi orang Singapore. Kita orang tak shopping sangat pun kat sini ramai sangat orang. Then tempat dia open. Orang merokok penuh. Tak suka asap rokok. Gila ko sapa yang suka ngn asap rokok tu. Huh! 



last-last beli baju Padini je haha xD

Sampai kitaorang kat hotel kena tunggu lama sebab ramai gila orang check in time tu. Pastu bila nak masuk bilik card tu problem pulak. Dah la penat. Tak sabar ku ingin baring kat katil hotel tu. 
*tak ada gambar yang lawa kat hotel tu kahkah*
 -malamnya...


Okay malam ni agak tak best! sebab we late for dinner. Abah and mama tidur kat room sebelah. Kita orang semangat je siap cepat-cepat. Biasala perut da lapar. Sementara tunggu "jiran sebelah" bersiap sempat kita orang ber-photoshot. Mi antara yang paling simple sebab malas nak ber lawa di malam hari hoho~

-3 angels-
Pada mulanya ingat nak jalan kali je kat depan hotel ni ada kedai nasi ayam penyet. Sedap la ayam dia tapi orang nya ramai yelah semua nak makan malam. Pastu kitaorang pun pergi la cari tempat makan kat tempat lain. Abah pula tertinggal kunci kereta kat bilik. Lama la jugak tunggu abah sebab yang nak naik lif pun ramai. Lif dia comel sangat. 

tempat kuda pusing-pusing *tak tau nama dia* ni comel gila. Tapi bila snap gambar tak lawa pulak mohon maaf bukan pro snap gambar ni huhu. 


Jalan jauh-jauh sampai kitaorang kat restoran yang agak ramai orang nya. Bukan makan pun kat sini sebab tak ada orang pun nak ambik order. Penat abah angkat tangan nak order. Pelayan semua busy ambik order, hantar makanan kat orang lain. Sepatutnya kena ambil ramai lagi pekerja sebab kedai tu da la besar. Ramai orang. Pekerja dia berapa orang je. Apakah?

Kitaorang dengan lapar nya bla dari kedai tu and pergi makan kat nasi ayam penyet kat depan hotel tu lol. Haha. Kol 11 cam tu kot baru dapat makan. And time tu mi dah tak ada selera nak makan. Mi order ABC je. Haha. Nani dengan kakak pelik pulak mi nak ABC sebab time orang tu tanya nak minum apa mi cepat-cepat cakap nak ABC. haha. 

*

*bergambar sebelum ABC sampai*

*jelly please!*
 Hari kedua..

Time ni abah dah pergi kerja da so kita orang terpaksa jalan kaki pergi Pelangi Mall. Selamat dekat je. And agak rugi la juga tak naik bas kalau tak da sampai KSL Mall. Sumpah best gila KSL tu. Tapi bas tu tak stop pulak. So terpaksa lah g Pelangi tu. Dapat la shopping beberapa barang. Time tu da la tak ada duit. Mama bagi sorang RM 50 tu beli barang. Memang berjimat cermat la kan sebab tak nak habiskan semua duit tu lol haha. 


*makan tengah hari.* Tak la da makan Auntie Anne da sebelum tu. Ni singgah minum je. 

*Hello Kitty 2 in 1 Shower Gel and Shampoo*
Sumpah nampak budak-budak gila benda ni yelah 2 in 1 kot! Jeles taaak? :3 Mula-mula tak tau nak beli atau tak tapi beli je la sebab ada sale. 


Tak banyak pun mi shopping. Baju tu tak sangka pulak boleh sama. Lupa semalam da beli baju belang-belang. Tak apa lah dua-dua COMEL !!

kuda pusing-pusing. Nak main TT____TT

Sebelum kita orang pergi dinner abah bawa pergi jalan-jalan kat Nusajaya. Pergi tengok Legoland and Hello Kitty town. Tapi tengok dari jauh je la. Tak apa la nampak juga la cam mana rupa Hello kitty town tu. Yang gila nya hello kitty town tu tutup pukul 6p.m! Abah cakap hello kitty dah tidur lol. 

Then pergi KSL Mall. Sumpah best gila kat sini. Ada kedai Idol-Idol. Sapa yang nak beli barang artis dorang boleh pergi sini. K-popers di alu-alukan :p And for me kat sini macam heaven la kan sebab banyak barang Hello Kitty cuma tak ada duit je nak beli T___T

 

Sebelum balik abah gi masuk kat kedai Hello Kitty. Time tu mi buat bodoh je la kan sebab abah tak  kan belinya tuk mi. And last-last abah belikan dompet hello kitty ni sebab tak dapat pergi Hello Kitty Town. Hii memang mi suka gila la kan. Nani dah buat muka sebab abah belikan tuk mi. hoho sekali sekala ^o^ 


Dinner at OLDTOWN WHITE COFFEE ~

 Last day...
Sebelum balik ke Selangor. Kena la singgah Melaka dulu. Mama nak pergi Kota Fesyen beli kain. Memang banyak la mama borang. Tiga pasang baju mama beli. Tudung bape helai tah. Mi je tak beli pape. Rasa tak sihat time tu. Rasa pening cam tu je la haha. Then makan kat ... apa tah nama dia da lupa asam pedas apa tah. Boleh tahan la makan kat sini. Nasib baik asam pedas dia tak pedas sangat. Kalau tak memang mi tak makan benda tu. hihi. 
 

Tu je la cerita mi di Johor. Best kan kan kan?? huhu Hari sudah malam soo baai !
Love, mi xoxo



Blogger Wak Gelas™ said...

wak pon sukak ABC jugakkk.. ahHKs

 
Blogger Puteri Afiqah said...

bestnya jalan2..

 
Blogger Eizza Lee Arish said...

comeeeeeelnya barang Hello Kitty tuu >,< geram2! huhu

 
Blogger Hunny Kitty said...

suka hello kitty jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

 

Post a Comment