//Little Miyu//
Welcome !

@ SPM STUDENt @
Ya Allah Ya Tuhanku, Kau berikanlah kemudahan dan ketenangan kepada Nur Syamimi binti Nor' Azmi yang bakal menjawab peperiksaan SPM pada tahun 2013. Kau berikanlah dia kejayaan 9A dalam SPM tahun 2013. Semoga dia tidak menghampakan kedua ibu bapanya. Sesungguhnya Kau sahaja yang maha mengetahui, penyayang, pengasih dan maha mengasihani.
Amin amin ya rabbal 'alamin.

let me speak





Diary About Links

Ahlan wa sahlan to my blog :)
Assalamualaikum. You landed at nsyamMie official blog and you probably know that already.



BANNER

Wanna exchange banner? Go to my LINKS :)

Tagboard !

hover the image


Followers !

Follow me



Twitter !

mention me



Thank You !

I really aprreciate it





Bismillahirrahmanirrahim ku mulakan, 
Assalamualaikum ku ucapkan kepada semua umat Islam :) ♥


So yayy now officially left than a month for SPM examination coming. Are you excited or not? Ya Allah haha. Nampak tak ketensionan study ni :p hmm spm menghampiri buku mengjauhi. Ini lah dugaan budak nak ambil spm. Mimi please study ! I'm trying okay to study but I'm to lazy =.= not lazy I'm tired. Doing what I don't know. Haha Seriously really tired. I don't what to do to get more energy. Any tips? Just wish me a good luck okay? Thank you so much !

5 oct 2013 ago, sekolah mimi ada buat graduasi. Grand kemain siap buat dekat Uitm Puncak Alam. Its a best experience for me. Lagi-lagi bila snap gambar. Serius best sangat ! Haha tapi yang sedihnya gambar mimi pakai jubah tak ada T.T lupa nak suruh orang ambilkan gambar. Tu lah diri ni terlebih excited nak snap gambar orang lain haha. Time graduation day tu ada lah ceramah sikit. Apa yang mimi ingat penceramah tu ada cakap ' jangan minta pakwe atau makwe awak clash dalam satu bulan ni. Nanti susah nak study' and I was like ' so after SPM nanti mesti ramai yang clash HAHAHAHA' and everyone start stare at me. True what? Right? Haha. Aku ni tak de pakwe pun rasa macam baru lepas clash. Jiwa kacau. Haha. Entah apa yang difikirkan pun tak tau lah. Diri sendiri pun tak tau apatah lagi orang lain kan? Tak apa lah lepas SPM nanti nak selesaikan masalah ni :)

Oh yah so enjoy lah sedikit gambar time graduasi xx





Now I want to give you all some study tips that I think may help you on your study. So lets start.

• first for sure you need to find a suitable and quiet places to study such as your room. For me, I like to study at living room. Err not actually. But i don't know I used to study there. 

• I don't know this method work for everyone but for me its very useful for SOME subject. I make a flash card. Its so, you know a fun way to study. Sometime we need a different method of study right? I very easy to make this flash card. You can do your own or just buy it at store. To make your own, you can cut a A4 paper into 8 piece. Then, you can write a word that you want to memorize, or a question at a front of the paper. And at the back you can write a the definition or the answer. Its very useful for some subject. I don't know if you can make it for every single subject.
I have tried on history subject and its so useless. On history subject you have to remember every facts. So you better read a book than make a flash card for that. But for economic subject it very help me a lot. Because this subject you have to know and remember a lot of definition. Before you go to sleep you can take a flash card and read and try to memorize it. Its very useful.

:- for example. This is account subject. 

 
or a easy way you can download an app on your computer or your phone :) just search for "FLASH CARD". 
• and a very importance thing, you need to keep yourself organize. You need a binder, schedule, have enough supplier. And very importance make a daily schedule on what you want to study that day, what you need to do. Keep yourself organize! 
• get enough sleep and drink a lot of water. This two things very importance to get enough energy to study. 
• eat less / not junk food ! 
• oh one more. I have found a fun app that can make you keep on track. Its call 'LOCKER FOR STUDY' This app helps you to not use your phone will you are studying. But make sure not to set it in hours. I have tried it for the first time and I set my locker for 9 hours! I may think that locker in minute so be careful.

Wish you all a very good luck :) ♥

So here my so RANDOM favourite thangs !

*caution its may to random ♥ y^o^y *

new favourite boy band ♥

- IM5 their are so cute. Oh ma gosh. Make sure you watch their video ! >IM5!<

favourite moments / days

- class trips at Melaka. Its so fun !


_view from Taming Sari_



favourite toys

- Bubble gun and duck. I get those things at Melaka.



favourite bags.

- this bag. I buy it at Melaka. Yaaa so Melaka :p


favourite baking

- chocolate cake ! Its very easy and simple make. Watch this video if you want a cake under 2 minute ♥
>cake<

Thats all from me ♥ don't forget to follow my twitter and instagram ♥♥

username : nsyammie 

Have a nice day 

GOOD LUCK xx mimi ♥

Labels: , ,


1 comment (s) | Jom comment (s)



hi there! Meet my Neverland !

I love them so much. Just 4 of us and it's so cool ! We're a great combination yaw ! haha. I'm so excited to share with you all <3 Kami ni nak kata kawan yang tak ada drama tak juga. Banyak sangat dramanya haha. Dorang ada suruh imi berjanji bila ada sakit hati ke apa ke dengan dorang terus terang haha ! I don't thing imi boleh pegang pada janji tu :') susah lah nak terus terang ni. kalau korang ada buat salah pun selalunya small thing je haha. so tak yah terus terang la kan? What a nice friend kan imi ni HAHAHA. They all pretty kan? I know macam imi juga lah kan? haha. That's all love you guys :*



XOXO, 
imi



0 comment (s) | Jom comment (s)



Hai guyss !

Dah lama juga lah tak menaip kat blog ni haha. Nak kata busy tak de lah busy pun. Malas tu je hehe. Nak buka buku pun susah apatah lagi blog. Ahh malas malas.

Sekarang ni dah bulan 6 pejam celit pejam celit bulan 7 dah. Lepas tu tak lama lagi Ramadhan bakal tiba. Ya Allah tak sabarnya nak puasa :') banyak ibadah yang kita boleh buat time bulan Ramadhan. Besar ganjaran beb ! :o doa lah banyak-banyak harap kita dapat berjumpa dengan Ramadhan pada tahun ini. InsyaAllah :)

Bila dah masuk form 5 ni banyak pressure dia kan? Memang lumrah ea? Teens kan biasa lah banyak masalah. Padahal masalah kecik je tapi di besar besarkan macam ni lah jadi nya. Bukannya apa maybe ada sebabnya kot jadi cam tu kan? Kurang perhatian orang yang dia sayang :( *tak semestinya b/gf okay* susah hidup form 5 ni. Stress habis ! Banyak benda nak buat. Ada je masa tapi tak pandai nak guna kan. Aku ni pandai je cakap nak buat tu yang liat sikit haha. InsyaAllah aku nak berubah. Aku nak dia tu bagi motivasi. Semangat sikit nak belajar. Kan kan kan? Dia tu bukan nak faham. Hmmm tak pe lah budak duk asrama kan busy hahaha. Gelabah lebih mimi ni -.-

Korang doa-doa kan lah mimi dapat buat yang terbaik untuk spm nanti ea? Amin :)

NOTE TO MYSELF : DREAM IT , DO IT. JANGAN DUK NAK DREAM-DREAM JE. BUAT. USAHA KENA LEBIH ! FIGHTING !! GOOD LUCK FOR MEE ♥

Labels: ,


1 comment (s) | Jom comment (s)